Стопањска “Печењијада” по други пут спојила људе

У насељеном месту Стопања одржана је друга по реду “Печењијада” која је већ понела титулу престонице печења. Програм ове манифестације је био богат и садржајан, а манифестацију је свечано отворио државни секретар у Министарству за рад, борачка и социјална питања Ненад Нерић.

После његовог обраћања присутнима на ред је дошао културно уметнички програм у коме су наступили певачи, певачке групе и фолклорни ансамбли, док је извођаче пратио оркестар “Медени” из Трстеника. У вечерњим сатима наступили су и трубачи Бојана Крстића, затим Квадро бенд, Мира Шкорић.

Другога дана манифестације у преподневним сатима директно из Стопање реализован је програм “Жикина шареница”, а у другом делу програма наступили су чланови КУД “Прва петолетка”, КУД “Запис” из Пејовца, затим КУД “14. Октобар” из Крушевца, као и гостујућа друштва из Бања Луке, Челинца, Новог Пазара.

Наступио је и “Селект бенд”, затим поп певачи Стефан Васић и Јелена Томашевић. У недељу је на програму била “Штрапаријада”, такмичење коња у вучи трупаца, организована је и лутрија чија је главна награда била ждребе.

Затим су улицама Стопање продефиловали бајкери, а после њих су се присутнима представили бендови Локомотион из Трстеника, Гама зрак из Краљева и позната рок група Атомско склониште.

Био је ово као и прошле године незабораван провод и дружење, уз музику и обиље печења и пића. Организатори ове лепе и добро посећене манифестације били су Општина Трстеник, Туристичка организација и Месна заједница Стопања.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x