ПЕЧЕЊЕ СПАЈА ЉУДЕ! Стартује “Печењијада” у Стопањи

Из Туристичке организације општине Трстеник ових дана најављују још једну у низу до сада одржаних манифестација на подручју трстеничке општине. Овога пута биће то друга по реду “Печењијада” од 7. до 9. септембра у Стопањи која је већ понела титулу престонице печења.

Програм ове манифестације је богат и садржајан. Манифестацију ће свечано отворити председник општине Трстеник Александар Ћирић и представник Министарства, а после њиховог обраћања креће културно уметнички програм у коме наступају певачи, певачке групе и фолклорни ансамбли.

Извођаче ће пратити оркестар “Медени” из Трстеника, док ће у вечерњим сатима свирати и трубачи Бојана Крстића, затим Квадро бенд и Мира Шкорић. Другога дана манифестације у преподневним сатима директно из Стопање реализоваће се програм “Жикина шареница”, а у другом делу програма наступиће чланови КУД “Прва петолетка”, КУД “Запис” из Трстеника 2, затим КУД “14. Октобар” из Крушевца, као и гостујућа друштва из Бања Луке, Челинца, Новог Пазара. Наступиће и Селект бенд, затим поп певачи Стефан Васић и Јелена Томашевић.

У недељу је на програму “Штрапаријада” где ће се одржати такмичење коња у вучи трупаца, организоваће се и лутрија чија ће главна награда бити ждребе, а затим ће улицама Стопање продефиловати бајкери.

Присутнима ће се представити и бендови Локомотион из Трстеника, Гама зрак из Краљева и позната рок група Атомско склониште.

Биће као и прошле године незаборавног провода и дружења, уз музику и обиље печења и пића, најављују организатори и напомињу да ће и овога пута печење да споји људе у Стопањи.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x