Свечано уручене награде стипендистима Фонда за младе таленте у Трстенику

У ликовном салону Дома културе у Трстенику одржана је скромна свечаност и подељене су стипендије општинског Фонда 24-ој генерацији стипендиста. Председник Управног одбора Фонда за младе таленте општине Трстеник Драган Трифуновић поздравио је тим поводом све присутне на овом скупу и укратко обавестио о досадашњим активностима Фонда.

“Са доделом стипендија почели смо давне 1993. године и тада је било само 17 кандидата, данас је тај број многоструко већи, а стипендије добијају ученици и студенти у трајању од 10 месеци. Ове године имамо 107 стипендиста, прошле године их је било 101, што значи да смо напредовали у показаној бризи и помоћи младима да се школују, а после тога и привређују”, истакао је Трифуновић.

Он је додао да је Фонд са руководством општине Трстеник имао заиста изузетну сарадњу и подсетио да је прошле године за расподелу ових награда или стипендија било обезбеђено 6 милиона динара, док је ове године тај износ 7 милиона и 40 хиљада динара. Награде су у висини од 5, 6, 7 и 8 хиљада динара, а све у зависности од категорије ученика односно студената корисника Фонда.

Председеник општине Трстеник Александар Ћирић честитао је стипендистима и пожелео им успех у наредном периоду и позвао их да после завршетка школовања дођу у свој град и да дају свој допринос развоју трстеничке општине. На крају свечаности сви су се заједно фотографисали за успомену на овај дан.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x