Светски дан Црвеног крста обележен уличном акцијом у центру Варварина

Обележавање Светског дана Црвеног крста прилика је да се подсетимо да је за доброту сваки дан добар дан. Дана 08. маја 1828. године је рођен највећи филантроп, добитник прве Нобелове награде за мир, Анри Динан, који је пре скоро 165 година, на бојишту код Солферина, узвикнуо “Tutti fratelli!” (Сви смо браћа!), позивајући сукобљене на мир и покрећући идеју о стварању прве организације за помоћ, која данас постоји у свим земљама света и чини Међународни покрет Црвеног крста и Црвеног полумесеца.

“Под окриљем и знацима црвене боје, свих ових година, милиони људских судбина су лишене патње, а нама остају задужења да негујемо хуманост, ширимо доброту и помажемо једни другима. Светски дан Црвеног крста – 8. мај, под слоганом “Сачувајмо хуманост!”, Црвени крст Варварин је, у сарадњи са Домом здравља “Др Властимир Годић”, обележио уличном манифестацијом. Наши волонтери су промовисали рад Црвеног крста дељењем промо материјала наше организације, на овај начин је обележен и Међународни дан физичке активности” и тако је наглашено зашто је важна физичка активност за здравље људи”, саопштено је из варваринског Црвеног крста.

Црвени крст Варварин је упутио захвалност свим волонтерима и сарадницима на несебичном ангажовању и доприносу у раду организације.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x