Ускоро наставак радова на каналисању потока и река у трстеничкој општини

Према речима председнице општине Трстеник Милене Турк, ускоро ће бити настављени интензивни радови на каналисању река и потока на подручју ове општине који су приликом поплава мештанима направили велике штете на имањима и објектима. Након изведених радова на каналисању корита Љубостињске реке на реду је каналисање Чаирског потока, што је дефинисано као приоритет са ЈП “Србијаводе”.

За овај пројекат је урађена комплетна документација, радове ће финансирати “Србијаводе”, а договорени су и радови на Моравском коридору тамо где се укрштају водотокови, како не би даље угрожавали пољопривредна имања. Председница општине Милена Турк овом приликом упутила је апел грађанима да не одлажу кабасти отпад у потоке и реке, како се не би спречавало нормално отицање воде из потока у реке и тако угрожавала имања и објекти.

“Били смо у Угљареву и договорили чишћење запуштене каскаде, наш оперативни план је усвојен, покренута је јавна набавка и када водостај буде повољан извођачи ће одрадити, као и до сада, своје послове. Требало би очистити канале од смећа и нанешене земље да би вода несметано текла својим током. Додала бих на крају и информацију да смо потписали уговоре са 28 стрелаца на подручју наше општине који су на противградним станицама, уговором је предвиђено повећање месечне накнаде са 12.000,00 на 20.000,00 динара, што би их даље стимулисало да раде на поменутим противградним станицама”, рекла нам је Милена Турк, председница општине Трстеник.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x