Светски дан добровољних давалаца крви: “Дај крв. Нека сва срца куцају”

Поводом обележавања 14. јуна, Светског дана добровољних давалаца крви, ове године под слоганом “Дај крв. Нека сва срца куцају”, Црвени крст Варварин у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Ниш организовао је пету акцију добровољног давања крви, као и пријем за вишеструке даваоце.

Кроз слоган “Дај крв. Нека сва срца куцају” шаље се порука грађанима да сваки појединац може помоћи другоме у ванредним ситуацијама тако што ће правовремено добровољно дати крв, а и овој акцији, као и осталим које се у времену пандемије корона вируса организују скоро сваког месеца, одазвао се велики број добровољних давалаца.

У знак захвалности вишеструким даваоцима, захвалнице и плакете за 5, 10, 20, 35 и 75 давања уручили су заменик председнице општине Варварин Дејан Милановић и заменица председника Скупштине општине Јелена Весић.

Приликом уручивања захвалница и плакета, представници локалне самоуправе честитали су свим даваоцима Светски дан добровољних давалаца крви изразивши им велику захвалност на показаној и више пута доказаној хуманости, као и представницима Завода за трансфузију крви Ниш на успешној, квалитетној и дугогодишњој сарадњи.

Светска здравствена организација је 2005. године почела са редовним обележавањем 14. јуна широм света, а у знак сећања на дан рођења Карла Ландштајнера, научника које је открио данашњи крвно групни систем и Рх фактор.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x