Такмичење села општине Варварин и у Орашју, представили се КУД-ови “Вук Караџић” и “Јован Курсула”

“У овој нашој породици, Културно – уметничком друштву “Вук Караџић”, није важно ко је чији, ко је богат или сиромах, ко се како облачи, да ли је црн или бео, већ је важно наше заједничко поштовање обичаја и неговања културно – уметничке игре, кроз сусрете села”, речено је у Дому културе у Орашју приликом отварања концерта КУД-ова “Вук Караџић” из Орашја и “Јован Курсула” из Села Варварин.

Ове године у “Сусретима села општине Варварин” учествује 5 Месних заједница. Село Варварин, Обреж, Орашје, Бачина и Бошњане, као и КУД-ови “Јован Курсула”, “Коло”, “Вук Караџић”, “Дејан Милетић” и “Бошко Југовић”, такмичиће се за титулу победника “Сусрета села 2020”.

На завршној смотри, почетком маја месеца, биће изабран и представник који ће општину Варварин представљати на 16. Међуокружној смотри фолклорних ансамбала Расинског, Рашког, Моравичког, Шумадијског, Поморавског, а од ове године и Нишавског округа, а која се традиционално одржава у јуну месецу у Орашју.

Концерту у Орашју присуствовали су и народна посланица у НСРС др Виолета Лутовац Ђурђевић, помоћник председника општине Варварин Дејан Милановић, председник КУД-а “Дејан Милетић” из Бачине Бојан Главичић и председник Савета МЗ Село Варварин Братислав Петровић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x