Тест из математике протекао без неправилности

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије саопштило је да до сада није добило повратне информације са терена које би могле указивати на озбиљнија одступања од процедура приликом данашњег полагања теста из математике за ученике осмог разреда.

У саопштењу се наводи да и даље постоји стална комуникација са окружним уписним комисијама, супервизорима и осталим кључним актерима у процесу спровођења завршног испита.

Решења теста из математике и Упутство за оцењивање објављени су на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја

Ученици ће трећег дана завршног испита, у петак, 25. јуна, полагати комбиновани тест. Прелиминарни резултати завршног испита на нивоу школе биће објављени 27. јуна, а коначни 2. јула 2021. године.

Попуњавање листе жеља електронским путем преко портала https://mojasrednjaskola.gov.rs je од 26. јуна до 3. јула 2021. године, а попуњавање и предаја листе жеља у основној школи, као и унос у базу података непосредно у основној школи је 3. и 4. јула 2021. године.

Објављивање званичних резултата расподеле по школама и образовним профилима је 11. јула 2021. године.

На завршни испит излазе сви ученици осмог разреда, па и они који су полагали пријемни испит за упис у специјализована одељења гимназија и уметничких школа, полазници програма функционалног основног образовања одраслих, као и ученици који су претходних година завршили осми разред, а до сада нису полагали завршни испит, подсећа се у саопштењу.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x