Министар културе и информисања Владан Вукосављевић у посети Крушевцу

Министар културе и информисања у Влади Републике Србије Владан Вукосављевић данас је посетио Крушевац где је са градоначелником Драгим Несторовићем и помоћником градоначелника Јеленом Милановић, директорима Народног музеја, Народне библиотеке и Културног центра Крушевац, разговарао о актуелним пројектима града и могућностима сарадње са Министарством у циљу унапређења културних садржаја и обезбеђивања бољих услова за рад институција у култури.

Министар Вукосављевић је рекао да је данашња посета део активности Министарства у циљу обиласка значајнијих Културних центара у Србији, како би се на најнепосреднији начин сагледало стање у овој области и помогло локалним самоуправама како материјално, тако и технички, логистички, саветодавно и на сваки други начин.

Након разговора са представницима културе, министар Вукосављевић је изразио задовољство актуелним пројектима у овој области, наводећи да је Крушевац један од градова са највећим издвајањима из буџета. “Осим материјалних средстава која су обезбеђена у високом проценту, у Крушевцу могу да похвалим и то што сам се сусрео са стручним и посвећеним људима који на високо професионалан начин обављају свој посао”, рекао је министар Вукосављевић.

Он је такође похвалио пројекат “Градови у фокусу” као начин кроз који се могу исказати сви потенцијали и специфичности града као посебне културно – историјске и социјалне целине.

Крајњи циљ политике Министарства је децентрализација културног развоја и форсирање локалних средина са свим аутентичностима, остваривање сарадње између градова преко пројеката и кроз упознавање са локалним миљеима, формирање Стратегије културног развоја. Култура као важан друштвени сегмент, захтева озбиљан приступ и планирање, како би испунила своју мисију и што више се приближила сваком сегменту друштва.

Градоначелник Крушевца Драги Несторовић истакао је да је Крушевац ове године издвојио између 7 и 8 процената буџета, односно 253 милиона динара за унапређење и развој културних делатности, док је током последње 3 године Министарство определило за Крушевац око 33 милиона.

После радног састанка, министар Владан Вукосављевић обишао је установе у култури, где се упознао са начином рада и функционисања, као и актуелним проблемима, потребама и плановима.

крушевац.рс

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x