Традиционална “Купинијада” одржана у Рујишнику

У насељеном месту Рујишник у току су радови на детаљној реконструкцији дела пута према школи у дужини од 1.300 метара. На другој страни одржана је традиционална, 13. по реду манифестација “Дани купине 2022”, у организацији Месне заједнице Рујишник, а под покровитељством општине Трстеник и Народног универзитета.

Почетни део ове манифестације обележио је обред сечења славског колача уз молитву, који је обавио свештеник трстеничке цркве Света Тројица Радомир Трошић, са овогодишњим колачаром Небојшом Миладиновићем. Од њега је колач за наредну годину преузео Александар Ивановић.

Манифестацију је свечано отворила председница општине Трстеник Милена Турк и том приликом истакла да општина Трстеник подржава овакве манифестације и да јој је драго што се у овом насељеном месту реконструише деоница пута која је годинама била проблематична, а којом ће се, по завршетку, сви учесници у саобраћају безбедније кретати.

Председник Месне заједнице Рујишник Милорад Марковић захвалио се свима који су подржали и помогли одржавање манифестације “Дани купине 2022”, Министарству привреде и општини Трстеник за реконструкцију поменутог пута и свим спонзорима манифестације.

У културно – уметничком делу програма учествовали су КУД “Свети Никола” из Трстеника и КУД “Медвеђа” из Медвеђе. У оквиру програма изабрана је и Мис Купинијаде, па су прве три мисице добиле дипломе и пригодне награде.

Домаћин је уручио Захвалнице институцијама и појединцима који су дали свој допринос у организацији “Купинијаде” у Рујишнику.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x