Традиционални братски сусрети Дугопољаца и Орашана, потписана Повеља о братимљењу између ФК Слога и ОФК Орашје

Јубиларни, десети по реду братски сусрети Месних заједница Орашје (општина Варварин, Република Србије) и Дуго Поље (општина Модрича, Република Српска) одржани су протеклог викенда у Орашју. Братским сусретима су присуствовали председник општине Варварин Војкан Павић и начелник општине Модрича Младен Крекић.

Повеље о братимљењу културно – уметничких друштава “Вук Караџић” и “Зоран Томушиловић” потписани су 2010. године, Месне заједнице Орашје и Дуго Поље побратимиле су се пар година касније, да би ове године круг био затворен потписивањем Повеље о братимљењу фудбалских клубова Слога из Дугог Поља и ОФК Орашје из Орашја.

Пријатељски фудбалски меч између два побратимска клуба, Слоге и ОФК Орашја завршен је резултатом 3:3, а увече је на летњој позорници у Орашју одржан и концерт КУД-ова “Вук Караџић” и “Зоран Томушиловић”.

Концерт је почео минутом ћутања у знак сећања на Стојанку Зелинац из Дугог Поља, кореографа КУД-” Зоран Томушиловић”, иначе иницијатора братских сусрета КУД-ова из Дугог Поља и Орашја који су довели до братимљења ове две месне заједнице.

Обративши се окупљенима начелник општине Модрича Младен Крекић подсетио је на пријатељство ове две општине које датира још од 1992. године и ратних дана нагласивши да за Србе нема границе, нема реке, а ни пасоша ако се воле и поштују.

“Ми смо се збратимили 1992. године када сте ви нама послали Владету Живковића из Доњег Крчина да нам буде командант и да нас заједно одбрани од оног зла које је тада претило уништењу српског народа на оним подручјима”, подсетио је начелник Крекић изразивши задовољство овогодишњим сусретом у Орашју.

“Драги моји пријатељи, нема границе за Србе, нема реке за Србе, нема пасоша за Србе ако се волимо, а ево показасмо да се волимо, да се поштујемо и да хоћемо братске односе да гајимо. Овде сам био пре пар година, могу вам рећи да сам са одушевљењем поново дошао и врло лепо се осећам у мајци Србији”, поручио је начелник општине Модрича Младен Крекић и приметио да када би Република Србија и Република Српска играле фудбал, за њих у Српској би био велики проблем за кога навијати јел воле и једну и другу земљу подједнако.

Председник општине Варварин Војкан Павић поздравио је окупљене мештане побратимских месних заједница и пожелео им леп боравак у општини Варварин, као и то да дружење и братске сусрете одржавају још много година.

Повеље о братимљењу фудбалских клубова Слога и ОФК Орашје потписали су председници клубова, Миодраг Ђурић и Горан Николић, а затим су председници Фудбалских савеза општине Модрича и општине Варварин, Миодраг Ђурић и Драган Јовановић разменили поклоне.

Братским сусретима у Орашју присуствовали су и заменик председника Скупштине општине Варварин Братислав Ташић, помоћници председника општине Саша Срећковић и Дејан Милановић, први командант Вучијачке бригаде Војске РС Владета Живковић, члан Општинског већа Александар Марковић, као и одборници у Скупштини општине Варварин.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x