Ликовни конкурс за календар ЕУ ПРО-а за 2019. годину “Чиме ћемо обогатити ЕУ?”

Развојни програм ЕУ ПРО организује ликовни конкурс на тему “Србија у ЕУ – Чиме ћемо обогатити Европску унију?” за календар за 2019. годину, за ученике средњих школа, а како би наставио традицију дугу дванаест година успостављену током претходних сродних програма – ПРО 1 и 2, ЕУ и Европски ПРОГРЕС.

Путем ликовног конкурса за календар, ЕУ ПРО позива ученике и ученице из 99 градова и општина Србије да се боље упознају и да промовишу различите аспекте дугогодишњег односа који граде Србија и Европска унија. Конкурс је и прилика да се препознају, охрабре и награде уметнички надарени и друштвено ангажовани ђаци средњих школа, као и самих школа које подржавају креативни развој младих у општинама укљученим у Програм.

Конкурс у 2018. години пред ученике и ученице средњих школа поставља задатак да ликовно одговоре на питање “Чиме ћемо обогатити ЕУ?”.

Циљ ове теме је да инспирише ученике и ученице да размишљају о Србији као држави са богатом историјом и традицијом и живописним културним наслеђем, али и као модерном друштву које живи и промовише кључне Европске вредности те да кроз те различите аспекте препознају квалитете који би додали вредности Европској унији.

Најбољи радови по оцени петочланог жирија, од којих ће бар двоје имати уметничко искуство, одабраће најбоље радове, а затим ће од 12 радова из ужег избора прогласити друго и треће место, као и најбољи, првонаграђени рад. Неки или свих 12 радова биће одштампани на календару ЕУ ПРО-а за 2019. годину.

Конкурс “Србија у ЕУ – Чиме ћемо обогатити Европску унију?” траје до 15. новембра 2018. године, док ће ЕУП ПРО организовати свечану доделу награда у децембру 2018. године када ће, у оквиру свечаности, бити организована и изложба најбољих приспелих радова и представљен календар ЕУ ПРО за 2019. годину.

Детаљније информације о овом ликовном конкурсу могу се наћи на веб страници ЕУ ПРО-а www.eupro.org.rs.

Програм ЕУ ПРО финансира Европска унија, спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у сарадњи са Владом Републике Србије.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x