Министар Удовичић обишао школе у Дворану и Великом Шиљеговцу

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас Крушевац, где је са градоначелницом Јасмином Палуровић, председником Скупштине Живојином Милорадовићем, помоћником за спорт Предрагом Миленковићем и начелником Школске управе Зораном Асковићем, обишао ОШ “Страхиња Поповић” у селу Дворане и ОШ “Велизар Станковић Корчагин” у Великом Шиљеговцу.

Министар Удовичић је у селу Дворане, у ОШ “Страхиња Поповић” која је основана 1892. године и похађа је 165 ученика у 7 подручних одељења, посетио час физичког васпитања и разговарао са наставницима и ученицима који већ користе дониране комплете опреме за фискултурну салу: кошаркашке табле са зглобним обручима, голове, одбојкашку мрежу и 40 лопти за кошарку, рукомет, одбојку и фудбал.

Такође, у Великом Шиљеговцу у ОШ “Велизар Станковић Корчагин” која ради од 1865. године и има 465 ученика, министар Удовичић је присуствовао јавном часу физичког васпитања и уручио и тој школи донацију комплета опреме за фискултурну салу.

Ова посета је део велике акције Министарства и Савеза за школски спорт Србије током које је обезбеђено да опрему за фискултурну салу добије ове године 95 школа и да се настави и следеће године за још 90.
Циљ је да се обезбеде адекватни услови за бављење школским спортом, а као резултат је да се у последње четири године број деце у том систему повећао са 120.000 на 170.000.

“Кроз ову акцију стварамо најбоље услове свој деци да кроз школске часове физичког имају максималне услове за бављење спортом, да нам деца првенствено буду здрава и да могу на квалитетан начин да се развијају, за шта је предуслов да се баве физичким активностима. Заменом старих реквизита и опреме новим, мотивишемо ученике да спорт буде део њихових свакодневних активности и да подстакнемо што више деце да уђу у систем спорта. Желимо и да створимо услове да професори имају квалитетније часове физичког васпитања”, рекао је министар Удовичић.

Обраћајући се деци, градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић истакла је бављење спортом као компоненту избора здравог начина живота, што треба неговати од најранијег узраста и првих школских дана.

“Спортска инфраструктура је у том контексту веома битна, јер обезбеђује неопходне предуслове за бављење спортом, а ми се као Град трудимо да обезбедимо исте услове у свим срединама, у циљу равномерног развоја града и села”, поручила је градоначелница Крушевца.

Министар Удовичић и градоначелница Палуровић након посета школама, обишли су теретану на отвореном (финансирана од стране Министарства) и трим стазу на Багдали, дужине 1,1 км која је потпуно опремљена за све рекреативне љубитеље трчања, али и за тренинге професионалних спортиста. Након 11 година коришћења, планира се реконструкција завршног слоја тартана и проширење стазе на 1,6 метара, у складу са стандардом за ову врсту спортских објеката.

Министар Удовичић најавио је и постављање теретане на отвореном у насељу Уједињене нације, коју ће такође финансирати Министарство.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x