Трстеничани свечано обележили Дан општине

Свечано обележавање Дана општине Трстеник, 15. октобра, у Дому културе у Трстенику почело је интонирањем државне химне “Боже правде”, а затим је председник Скупштине општине Трстеник Герасим Атанасковић поздравио присутне госте у Сали биоскопа и пожелео им добродошлицу.

Он је истакао значај овог историјског датума за трстеничку општину, а затим се присутнима обратила и председница општине Трстеник Милена Турк истакавши значајну сарадњу са Владом Републике Србије и ресорним Министарствима који су помогли реализацију важних пројеката на подручју ове општине.

Затим је председница Милена Турк поделила награде најпре др Биљани Прокић, највеће признање општине Трстеник – Октобарску награду. У име Министра спољних послова Републике Србије Николе Селаковића, који је био оправдано одсутан, награду Почасни грађанин општине Трстеник примила Славица Марковић.

Министарки привреде у Влади Републике Србије Анђелки Атанасковић уручена је награда “Јефимијин вез”, а Захвалнице општине Трстеник установама, организацијама и појединцима уручили су председник Скупштине општине Трстеник Герасим Атанасковић и заменик председнице општине Трстеник Дејан Раковац.

У културно уметничком програму наступили су ученици Музичке школе “Корнелије Станковић”, у хорском певању и музицирању на флаути и хармоници. Хор ОШ “Живадин Апостоловић” из Трстеника имао је свој наступ, као и рецитатори из ОШ “Кнегиња Милица’’ и “Добрица Ћосић”.

На платоу испред општине у вечерњим сатима присутне је својим концертом забављала група “Ван Гог”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x