Трстеничке школе у “Спортским играма младих”

По 10. пут у Републици Србији одржавају се “Спортске игре младих” у 25 градова, а у Трстенику по први пут. На овај начин основци учествују у свим активностима игара, где сами формирају и пријављују екипе и такмиче се у појединачној конкуренцији.

Игре младих имају и еколошки сегмент у пројекту који има за циљ, осим спорта и другарство и фер плеј. “Спортске игре младих” подржали су Влада Републике Србије, Министарство просвете, Министарство спорта и Савез за школски спорт Србије. Пројекту се, по први пут, придружио Спортски центарТрстеник, у сарадњи са Општином Трстеник.

Ова спортска манифестација носи назив “Zero Waste”, а на спортском полигону, према речима Ненада Смиљковића, директора Спортског центра у Трстенику, на такмичењу су учествовале све школе са подручја трстеничке општине. Прво место освојила је ОШ “Миодраг Чајетинац Чајка”, свим учесницима подељене су мајице, а најбољи ученици добили су дипломе и признања.

Ненад Смиљковић напомиње да ће наредне године Трстеник, по први пут, ући у систем такмичења “Спортске игре младих Србије”, где ће се ученици надметати у више спортова.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x