Трстенички директори поднели извештај о активностима

Тренутно стање и планови рада за ову годину биле су главне теме одржаног састанка председника општине Трстеник Александра Ћирића са директорима јавних установа. Састанци су већ традиционални и одржавају се сваке друге недеље, а на овом састанку присуствовали су заменик председника општине Трстеник Љубиша Марковић и начелница Општинске управе Анђелка Трошић.

Извештај је прва поднела директорка дечијег вртића “Бисери” Весна Вељовић која је казала да се рад у овој предшколској установи одвија по групама, али сада са нешто мањим бројем деце која не долазе ових дана због прехладе и богиња. Малишани су на зимском распусту до 13 фебруара, а школску славу Свети Сава деца су обележила по групама.

Директор Дома здравља “Др Сава Станојевић” др Радован Поповић казао је да се управо санирају резултати остварени у прошлој години и раде се планови за ову годину, а Дом здравља ће конкурисати и овога пута за пројекте којима се жели подизање квалитета рада и услуга на виши ниво.

Драгојло Минић, директор Центра за социјални рад, упознао је присутне са прошлогодишњим активностима, напоменувши да је у овом зимском периоду основни задатак свих запослених у Центру била брига за кориснике која се огледала у обиласку и помоћи најугроженијим корисницима, старим и болесним лицима на подручју трстеничке општине. Захваљујући доброј сарадњи са општином, корисницима су набављена и подељена дрва, а радило се на смештају старих лица, набавци лекова и лечењу болесних корисника.

“Требало би мало више солидарности према овим лицима од стране сродника, комшија, а ми ћемо у свему томе и даље бити подршка. Искључена је свака врста злоупотребе, док осим локалне самоуправе имамо добру сарадњу и са Домом здравља “Др Сава Станојевић”. Нажалост, имамо доста лица која шаљемо на психијатрију, ортопедију и у друге Службе ради лечења. У Центру имамо дежурство 24 часа, а захваљујући залагању локалне самоуправе и народне посланице Милене Турк идуће недеље ће нам Министарство даровати возило за потребе Центра” рекао је директор Драгојло Минић захваливши се свима овом приликом на разумевању и помоћи поручивши да Центар за социјални рад наставља даље са активностима.

О успешно спроведеној манифестацији пливања за часни Богојављенски крст на Западној Морави говорио је директор Туристичке организације Владимир Јевтић. Он је напоменуо да су у току припреме за још једну манифестацију која ће се одржати на дан Светог Трифуна под називом “Дани винара и виноградара”. Јевтић је поменуо и припреме за одлазак, односно учешће, на Сајму туризма у Београду.

О активностима Народне библиотеке “Јефимија” говорио је директор Верољуб Вукашиновић који је рекао да је одржан Светосавски темат и да ће библиотека ове године конкурисати за три пројекта ради оплемењивања живота грађана у области културе, али и ради побољшања услова рада у библиотеци.

Присутне на овом састанку о активностима Народног универзитета упознала је директорка Светлана Лазић. Она је рекла да се управо ради на реализацији пројекта “Градови у фокусу”. Одржана је и аудиција “Србија у ритму Европе”, а врше се и адекватне припреме за Светосавски темат.

За две недеље одржаће се нови састанак у кабинету председника општине Трстеник Александра Ћирића и биће нових информација.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x