Трстенички пензионери посетили Солун и Зејтинлик

Трстенички пензионери организовали су још једно предивно путовање и дружење у овој години, овога пута ван граница наше земље, а посетили су Грчку, град Солун и тамошње гробље славних српских ратника, Зејтинлик. “Било нас је укупно 41, возио нас је аутопревозник “Бобивит” и уз њихове професионалне возаче путовање је било пријатно и сигурно”, прича нам Милица Куч, председница Комисије за друштвени живот и путовања у оквиру Општинске организације пензионера Трстеник.

“У Солун смо стигли у јутарњим сатима и према плану одмах посетили српско гробље Зејтинлик, где су сахрањени наши српски хероји, солунци. Са голготом наших јунака упознали су нас стручни људи који воде рачуна о овом гробљу, а на плочама и на капели видели смо и имена погинулих војника из нашег краја, што нам је било занимљиво. Касније смо посетили и Фабрику коже и крзна, обишли град, Белу кулу, цркву Светог Димитрија и друге знаменитости Солуна”, каже Милица Куч, која успешно организује дружења и путовања пензионера са колегама Радмилом Цветковић и Василијем Тошовићем.

Пензионери су нам додали да су пуни лепих утисака и импресија, а слике које су тамо направили фотоапаратима и мобилним телефонима су им драга успомена. Доказали су да људи у трећем добу знају да уживају и да то доба учине лепим. “Било је ово незаборавно путовање, драго ми је да су сви који су били с нама задовољни, а ја да најавим и наредно путовање које ће се, према нашем плану, десити, Боже здравља, 1. јуна. Ићи ћемо на манифестацију “Хомољски мотиви” и ово је и прилика да позовем све заинтересоване пензионере наше чланове да се за овај излет пријаве нама на време”, рекла нам је на крају Милица Куч.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x