Зоран Баки Анђелковић нови в.д. директора Поште Србије

Одлуком Владе Републике Србије, за новог вршиоца дужности Јавног предузећа “Пошта Србије” именован је Зоран Баки Анђелковић, објављено је данас у Службеном гласнику. Влада је на данашњој седници донела и решење о разрешењу досадашњег в.д. директора Зорана Ђорђевића.

Зоран Баки Анђелковић рођен је 1. новембра 1958. године у Варварину. Одрастао је у Бошњану где је завршио основну школу, а средњу у Крушевцу. Дипломирао је на Економском факултету у Београду. Прво запослење било му је у Робној кући “Београд”, у радњи у Варварину.

Био је члан Савеза комуниста, председник локалних и регионалних омладинских организација, касније је постао и секретар Савеза социјалистичке омладине Србије (ССОС), а затим је именован за извршног секретара ЦК СК Србије. Био је и командант радне акције под називом “Аутопут 1984”.

У другој Влади Мирка Марјановића био је министар за спорт и омладину, а 1998. постављен је на функцију председника Привременог Извршног већа за Косово и Метохију. Биран је за народног посланика у Народној скупштини Републике Србије четири пута, а биран је и за савезног посланика у Већу СРЈ.

Оснивач је националног Радија С. Од 2008. до 2011. године је био председник Управног одбора ЈП “Железнице Србије”, а затим од 2011. године председник Скупштине “Железнице Србије” а.д.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x