Трстенички студент Петар Петрашиновић добио “Доситејеву стипендију”

Лепа вест коју смо забележили у краћем разговору са бившим гимназијалцем, супер учеником, који је до сада постигао бриљантне резултате у области физике на такмичењима и на тај начин постао понос Трстеника и Србије.

“Сада сам на Мастер студијама на Физичком Факултету у Београду, на смеру теоријска и експериментална физика, специјална група за “Поља, честице и гравитацију”, под менторством Марка Војиновића. Добио сам стипендију Фонда за младе таленте, односно то је “Доситејева стипендија”, због успеха на основним студијама. Мој просек у овој области је 9,70, поред тога ја сам и организатор турнира младих физичара Србије, председник сам Удружења младих физичара “Спинор”, као и аутор задатака за такмичење из физике за средње школе”, рекао нам је Петар Петрашиновић.

“Значајна ми је ова стипендија, јер је то награда за мој труд и залагање током свих ових година мога школовања и успеха на такмичењима. Лепо је када се цени и исплати предан рад, залагање и љубав према науци. Биће нових успеха, радимо на томе тимски и желим да се овом приликом захвалим Фонду за младе таленте на добијању ове стипендије, оправдаћемо очекивања као и до сада”, поручио је Петар Петрашиновић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x