Петар Петрашиновић најуспешнији такмичар

На ревијалном YПТ такмичењу одржаном у Темишвару у Румунији, тим Србије који су чинили Кристина Вукосављевић – ученица другог разреда Гимназије “Вук Караџић” у Лозници, Петар Петрашиновић – ученик четвртог разреда Гимназије “Вук Караџић” у Трстенику и Миломир Стефановић – ученик четвртог разреда прве крагујевачке Гимназије, освојили су друго место.

Такмичење је ове године окупило тимове из 6 држава и то из Украјине, Шведске, Словачке, Пољске, Србије и Румуније, а вође српског тима били су др Александра Алорић и Владимир Бељић.

“У првој етапи нашег тробоја Кристина Вукосављевић била је критичар за задатак 2 – Ваздушна сирена од балона, у другој етапи Миломир Стефановић је преузео улогу рецензента за задатак број 4 – Магнетна брдашца, а ја сам се представио у улози презентера 13-ог задатка – резонанта чаша и мој рад је појединачно био најбоље оцењен од стране жирија овог такмичења”, прича млади трстенички физичар и будући научник Петар Петрашиновић и додаје да је у овом тробоју њихов тим освојио укупно 32,43 поена.

“Ми смо по први пут учествовали на једном оваквом такмичењу и морам признати да нисмо очекивали, с обзиром на жестоку конкуренцију, овако добар резултат. Настављам даље припреме за наредно такмичење и овом приликом желим да се захвалим свима који су нам омогућили учешће на такмичењу у Темишвару и надам се да су задовољни и да смо оправдали њихова очекивања”, истиче Петрашиновић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x