Трстенички тим награђен на Међународном Сајму проналазака и иновација у Београду

На одржаном Међународном Сајму проналазака и иновација у Београду, престижну награду, златну и сребрну медаљу за два презентована технолошка поступка, добио је тим стручњака трстеничке Високе машинско-техничке школе струковних студија.

“На поменутом Сајму учествовало је 18 држава са укупно 80 проналазака, наш тим је формиран прошле недеље, а ради се о Удружењу проналазача и иноватора које је већ постигло један запажен успех. Ми се залажемо да се ове иновације примене у пракси, јер нажалост сви знамо да је 20 година успорен индустријски развој и да ту мора нешто да се мења у оквиру новог технолошког развоја” каже проф. др Љиљана Јаковљевић-Пецић.

“Применом у пракси наших технолошких поступака гарантовано би добили загарантоване уштеде трошкова производње. Ми ћемо учествовати и на такмичењу за најбољу технолошку иновацију, а победници ће се знати 20. децембра у јавној презентацији коју ће преносити медијски јавни сервис Србије. Надамо се да ћемо и тамо успети да презентујемо наше технолошке иновације и да ће оне бити применљиве у наредном периоду”, рекла нам је проф.др Љиљана Јаковљевић-Пецић, предавач у Високој машинско техничкој школи струковних студија у Трстенику, која је са овим тимом постигла велики успех на поменутом Међународном сајму у Београду.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1335 + 2 = 1337

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 07. мај Обреж и Залоговац; 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x