Трстенички тим награђен на Међународном Сајму проналазака и иновација у Београду

На одржаном Међународном Сајму проналазака и иновација у Београду, престижну награду, златну и сребрну медаљу за два презентована технолошка поступка, добио је тим стручњака трстеничке Високе машинско-техничке школе струковних студија.

“На поменутом Сајму учествовало је 18 држава са укупно 80 проналазака, наш тим је формиран прошле недеље, а ради се о Удружењу проналазача и иноватора које је већ постигло један запажен успех. Ми се залажемо да се ове иновације примене у пракси, јер нажалост сви знамо да је 20 година успорен индустријски развој и да ту мора нешто да се мења у оквиру новог технолошког развоја” каже проф. др Љиљана Јаковљевић-Пецић.

“Применом у пракси наших технолошких поступака гарантовано би добили загарантоване уштеде трошкова производње. Ми ћемо учествовати и на такмичењу за најбољу технолошку иновацију, а победници ће се знати 20. децембра у јавној презентацији коју ће преносити медијски јавни сервис Србије. Надамо се да ћемо и тамо успети да презентујемо наше технолошке иновације и да ће оне бити применљиве у наредном периоду”, рекла нам је проф.др Љиљана Јаковљевић-Пецић, предавач у Високој машинско техничкој школи струковних студија у Трстенику, која је са овим тимом постигла велики успех на поменутом Међународном сајму у Београду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *