Трстенички пољопривредници на Сајму у Будимпешти

Група трстеничких пољопривредних произвођача имала је прилике, захваљујући општини Трстеник и њеној Туристичкој организацији који су били организатори, да посети Међународни Сајам пољопривредне механизације и производа у главног граду Мађарске, Будимпешти.

Првог дана трстеничани су разгледали град и културно историјске знаменитости. Према речима наших саговорника из ове групе, посебан утисак оставио им је поглед са видиковца одакле су могли да, као на длану, виде цео град Будимпешту, а били су исто тако одушевљени крстарењем Дунавом.

Другог дана група је посетила Сајам на коме су могли да виде широк асортиман најмодернијих пољопривредних машина светских произвођача. Посебан део изложбе био је посвећен виноградарству, великим газдинствима и произвођачима. После посете Сајму трстеничани су обишли Музеј вина и старих заната винског подрума.

Групу пољопривредника трстеничког краја на поменутом Сајму у Будимпешти предводили су председник Скупштине општине Трстеник Герасим Атанасковић и чланица Општинског већа Трстеник Нада Сарић. Пољопривредници су тим поводом изразили захвалност организаторима што им је омогућио да посете Сајам и да виде светска достигнућа произвођача пољопривредне механизације и опреме, али и изузетно леп град какав је Будимпешта.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x