Туристичка организација општине Трстеник у реновираним просторијама

На свечан начин у центру града отворене су и освештане просторије Туристичке организације општине Трстеник. Врпцу су заједно пресекли директор Туристичке организације Владимир Јевтић и помоћник Министра туризма и омладине у Влади Републике Србије Немања Радовић.

Овом свечаном скупу присуствовали су председница општине Трстеник Милена Турк са сарадницима, директори Јавних предузећа и установа и остали гости и сарадници Туристичке организације, а просторије је освештао свештеник трстеничке цркве Свете Тројице. Овај пројекат, његову реконструкцију и адаптацију за потребе Туристичко – информативног центра и сувенирнице, финансирало је Министарство туризма и омладине износом од два милиона динара, док је општина Трстеник финансирала опремање простора.

“Туристичка организација општине Трстеник основана је пре 20 година, два, три пута је мењан простор, од 2017. године смо добили овај простор у центру града, а сада смо, ето, на правом месту, у лепом и комфорном простору. Захваљујем се овом приликом Министарству туризма и омладине и нашој општини Трстеник који су нам помогли да се простор уреди и да имамо боље услове за рад”, рекао је Владимир Јевтић.

Помоћник Министра туризма и омладине Немања Радовић истакао је велики значај Туристичке организације за подручје трстеничке општине, али и шире и напоменуо да ће се у наредном периоду више радити на развоју сеоског туризма.

“Сада је добра прилика да се грађани, који су заинтересовани, јаве на већ објављени конкурс до 15. априла ове године да би добили субвенције од државе за проширење капацитета и унапређење туристичког садржаја домаћинства. Министарство и даље стоји на располагању општини Трстеник у реализацији будућих пројеката. Један од таквих пројеката биће и постављање клизалишта за децу, које ће после бити трајно власништво ове општине”, рекао је Немања Радовић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x