У Крушевцу боравила привредна делегација Мађарске

Привредно – пословна делегација из Мађарске разговарала је данас са градоначелником Драгим Несторовићем и сарадницима, а тема је била упознавање са привредним амбијентом града Крушевца и могућностима  успостављања пословне сарадње. Делегацију су чинили представници Амбасаде, Привредне коморе Мађарске, државне Ексим банке и српски партнери.

Председник мађарске Привредне коморе задужен  за регију  западног  Балкана Атила Галамбош изјавио је да је ово информативна и иницијална посета, у оквиру које су се мађарски инвеститори упознали са плановима развоја Града и приоритетима који су везани највише за привлачење инвеститора.

“Крушевац се развија врло динамично, као Град је одлично организован, а присутна је и неопходна финансијска стабилност.  Што је, такође, веома важно, постоји стратегија развоја, како краткорочног, тако и за више година, што само говори о одговорном и савесном понашању људи који воде овај Град”, закључио је Галамбош.

Мађарски инвеститори интересовали су се између осталог за локацију Старог аеродрома, Индустријску зону и др. локације атрактивне за улагање, али и могућности Града да одговори на захтеве инвеститора и услове које је у могућности да понуди.

Такође, било је речи и о мађарским искуствима у коришћењу ИПА фондова и другим расположивим претприступним фондовима Европске уније.

Извор: крушевац.рс

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x