6. деценија предузећа “Вино Жупа” из Александровца

Предузеће “Вино Жупа” из Александровца обележило је велики јубилеј, 6 деценија успешног рада. Прослави организованој тим поводом присуствовали су и градоначелник Крушевца Драги Несторовић и председник Скупштине града Јасмина Палуровић.

Предузеће “Вино Жупа” је пуних 6 деценија носилац не само привредног, већ укупног развоја општине Александровац и жупског краја у целини. На челу компаније је председник Радомир Шљивић, а функцију генералног директора обавља Раде Јевтовић. Они су, обраћајући се гостима на свечаности, истакли најзначајније референце које ову компанију сврставају у сам врх водећих привредних субјеката у земљи.

Ова компанија засадила је грожђем преко 2500 хектара на којима гаји најчешће старе српске аутохтоне врсте, али и нове као сто су: каберне совињон, жупљанку, шардоне, италијански ризлинг… Има преко 25.000 коопераната од којих успева да све понуђене количине преузме и преради.

Инвестира се у све сегменте производње, примарну прераду пића и каше, концентрате као и у опрему за модерну производњу готових производа.

Од откупљеног воћа производи се широка палета полупроизвода и готових производа. Извоз је орјентисан на земље Европске уније, бивше Југославије, Руске федерације, а у последње време и у Кину… Почела је производња нове линије Премијум производа –   сокови, вина, воћне ракије, а обновљен је и стари производ  „Сода вода“. Од бројних награда, посебно издвајају Златну медаљу за вино марке „Вранац бројаница“ на Сајму вина у Москви.

Даље опредељење везано је за ширење тржишта за извоз полупроизвода, готових прозвода, смрзнутог воћа, дестилата, воћног вина, сирћа… Наставиће се јачање кооперантских односа и подизање нових засада уз улагање у опрему и кадрове.

А како је било водити фабрику давне 1956. подсетио је први директор Вукадин Ловић.

Заслузним пословним партнерима и појединцима, менаџмент „Вино Жупе“ уручио је признања, а свечаност су својим наступом увеличали и оркестар РТК и КУД “Грозд”.

Извир: крушевац.рс

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x