У Крушевцу организована традиционална манифестација: Одржан 31. Сајам запошљавања

У организацији филијале Националне службе за запошљавање за Расински округ и под покровитељством Града Крушевца одржан је 31. Сајам запошљавања. Ову традиционалну манифестацију отворио је Александар Јовановић заменик градоначелнице Крушевца, а присуствовали су и Иван Анђелић начелник Расинског управног округа и Маја Марковић директорка Регионалне привредне коморе Крушевац.

Више од 40 послодаваца исказало је потребу за запошљавањем око 500 лица – од неквалификованих и помоћних радника, разних занатских занимања до висококвалификованих кадрова, као што су машински, електро и грађевински инжењери.

“Град Крушевац је за ову годину у сарадњи са НСЗ издвојио више од 40 милиона динара за различите програме запошљавања. У односу на прошлу годину смањује се број незапослених, на евиденцији наше Филијале тренутно их је 17.900 у Расинском округу, а у Крушевцу 8.400 незапослених лица. У НСЗ у току су програми стицања практичних знања, приправника и обука за познате послодавце, а од прошле недеље почели су и јавни позиви по Локалном акционом плану запошљавања и то је нова шанса и за послодавце и незапослене”, изјавио је Александар Јовановић, заменик градоначелнице Крушевца.

5 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x