У Ликовном салону Дома културе у Трстенику свечано обележен дан хуманости

Светски дан добровољног давалаштва крви сваке године обележава и трстенички Црвени крст, уз подршку локалне самоуправе, са својим добровољним даваоцима крви, па је и ове године у Ликовном салону Дома културе приређена свечаност под слоганом “Давање крви – чин солидарности”.

Добровољним даваоцима крви њихов дан честитао је и пожелео добро здравље и нове успешне акције заменик председнице општине Трстеник Дејан Раковац, а присутне на овом хуманом скупу са активностима и резултатима у овој области упознао је Верољуб Миловановић, секретар Црвеног крста Трстеник.

“Хвала свима који су се одазвали позиву да свечано обележимо Светски дан добровољног давалаштва крви, остварили смо заиста изузетне резултате на досадашњим акцијама, па можемо слободно рећи да смо међу најбољима у Србији. То су више пута изјављивали током акција лекари Завода за трансфузију крви из Ниша, са којима исто тако имамо изузетну сарадњу, као и са нашом општином Трстеник, Друштвом добровољних давалаца крви и осталим хуманим људима који на овај начин дају свој велики допринос акцијама које живот значе. Да подсетим да смо у прошлој години имали 1.035 добровољних давалаца крви, што је 103,5 даваоца по једној акцији, изузетан резултат, а уручили смо данас признања овим хуманим људима за 20, 35, 50, 75 и 100 и више пута дату крв. Настављамо даље наше активности, још једном хвала свима”, поручио је Верољуб Миловановић, секретар трстеничког Црвеног крста.

За 100 и више пута дату крв признање је добио и Зоран Пецић, који нам је рекао да је постао добровољни давалац крви 1982. године и да му је драго што његова крв спашава људске животе. Он је позвао младе људе да се у што већем броју укључују у акције хуманости и да тако наставе са добрим резултатима у овој области, јер је крв стално дефицитарна.

Осим добровољним даваоцима крви, награде су уручене на свечаности и ученицима победницима на конкурсу “Крв живот значи”, као и плакете “Широко срце”. Програм су увеличали својим наступом ученици Музичке школе “Корнелије Станковић” из Трстеника.

5 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x