Ања Јовановић и Вишња Живановић освојиле друго место на конкурсу “Крв живот значи”

На овогодишњем конкурсу “Крв живот значи”, који традиционално већ организује Црвени крст Србије, ученице VII разреда ОШ “Јован Курсула” из Варварина Вишња Живановић и Ања Јовановић, са својом наставницом Драганом Максимовић, освојиле су друго место у веома јакој конкуренцији.

Поводом Светског дана добровољних давалаца крви ученицама су уручени поклони, Сонијеве блутут слушалице, док је наставница на поклон добила књигу. Вишња Живановић истиче да је циљ видео рада које су направиле за овај конкурс био привући што више људи добровољном давалаштву крви.

“У видео споту смо причале о томе зашто би људи требало да се одазивају акцијама добровољног давања крви, као и о самом Црвеном крсту и његовом раду, како би гледаоцу привукле пажњу”, овјашњава Вишња Живановић.

Ања Јовановић истиче да им је идеју за мултимедијални рад, у видео промотивног спота, дала наставница Драгана Максимовић и послала их је у варварински Црвени крст где су добиле инструкције и савете, а у реализацији спота учествовала је и Ањина мама.

Награђене ученице схватају значај добровољног давалаштва крви и, само да преброде страх од игле, који је тренутну у њиховим годинама присутан, сигурне су да ће у будућности постати и оне саме добровољни даваоци најдрагоценије течности.

“Давањем крви помажемо некоме коме је то највише потребно”, каже Ања, а Вишња додаје да је давалаштво значајно због спашавања људских живота.

Овим великим успехом задовољни су и у варваринском Црвеном крсту и поносни на чињеницу да су, у великој конкуренцији и поред масовног учешћа школа из целе Србије, ученице ОШ “Јован Курсула” из Варварина успеле да освоје друго место.

На овогодишњем конкурсу “Крв живот значи” учествовало је 31.365 ученика, из 118 градова и општина у Републици Србији, из 647 основних и 139 средњих школа.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x