У недељу почиње ловна сезона за варваринске ловце

У Ловачком удружењу “Јухор” у Варварину све је спремно за почетак главне ловне сезоне на пољску дивљач, фазана и зеца, која ће почети у недељу 06. новембра. Лов ће се одвијати током пет ловних дана и то 06.11, 13.11, 20.11,  27.11 и 04.12.2016. године.

“У прва три ловна дана ловиће се зец и фазански петао, док ће после провере стања на терену бити одлучено да ли ће се зец ловити сва три ловна дана, или ће бити смањен број излазака. Лов на фазана ће трајати пет ловних дана, док ће упоредо бити ловљени и дивља свиња и предатори (шакал, лисица)” каже ловочувар Никола Стевановић и додаје да је ЛУ “Јухор” организовало у месецу октобру комерцијални лов на фазана где је одстрељено око 20 фазана, а за ту прилику је у ловишту пуштено 50 фазана.

Такође, из овог Ловачког удружења подсећају и упозоравају чланове на неопходност предузимања свих мера безбедности у току лова. Сви ловци треба да се придржавају кодекса ловаца Србије, у обазези су да на себи имају маркер прслуке, док је вођење деце и других лица у лову изричито забрањено

Иначе, Ловачко удружење “Јухор” броји око 600 чланова, организованих у 19 ловних јединица, док је укупна ловна површина 21.500 ха.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x