У организацији Шаховског савеза Србије у току Прва лига Србије у шаху

Прва лига Србије у шаху за ову годину почела је такмичењем у хотелу “Терме” у Врњачкој Бањи. Организатор је Шаховски савез Србије, а присутно је 12 клубова са преко 100 пријављених шахиста, међу којима је 40 велемајстора и 90 шахиста са са међународним титулама. Биће то до краја неизвесна борба на 64 поља за прво место, али и за титулу екипног првака Србије и за опстанак у Првој лиги Србије.

У смислу броја регистрованих клубова и такмичарских рангова, шах је после фудбала најраспрострањенији спорт, истиче директор Прве лиге Србије Саша Јевтић и додаје да је у Србији регистровано 500 клубова и шест такмичарских рангова. Он је напоменуо да ће за десет дана бити одиграно 396 шаховских партија, односно 66 мечева.

Јевтић напомиње да је Шаховски савез Србије добио организацију Појединачног првенства Европе за наредну годину од Европске шаховске уније и ово такмичење ће од 2. до 14. марта 2023. године у Врњачкој Бањи окупити 500 шахиста из целе Европе, док ће на јесен 2024. године, у оквиру Европског клубског Купа ОПЕН и у женској конкуренцији бити око 70 клубова у Врњачкој Бањи.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x