У СБ Меркур већ 70 година брину о грађанима

У циљу обележавања јубилеја, 70 година постојања, Специјална болница Меркур из Врњачке Бање у периоду од 10. до 14. јула из дана у дан организује низ догађаја који истичу значај свих који су били део дуге традиције Меркура: менаџмент, радници, пацијенти, пријатељи, сарадници и партнери.

Од понедељка до петка свакодневно ће се смењивати теме, модели јавног наступа, презентационе технике, представници медија и публика. Првог дана на програму је Музејска поставка “70 година у служби здравља грађана”, а поред атрактивних старих лабораторијских експоната, старих балнеолошких картона, бањских листова и књига, изложба ће кроз фотографије старе бање све посетиоце провести кроз прошлост Меркура.

Дргог дана планиран је Скуп запослених Меркура – састанак радника са пензионерима на којем ће топ менаџмент доделити Меркурову монографију свим радницима, док је трећег дана је на програму Округли сто “Дијабетес у фокусу” – медицински скуп у оквиру кога ће се одржати предавања.

Округли сто ће садржати следеће теме, “Терапија хипергликемија и кардиоваскуларни догађаји”, а предавач је проф. др Небојша Лалић, директор Института за ендокринологију Клиничког центра Србије. Затим ће тема бити “Диабетес мелитус менанџмент гастроинтестиналних компликација” где ће говорити предавач проф. др Драган Поповић и трећа тема биће “Улога медицинске сестре у савременој едукацији оболелих од дијабетеса” са прердавачем ВМС Данијелом Миодраговић”, истиче мастер инг организационих наука и ПР, односно референт маркетинга у СБ Меркур Бојана Бељић.

Она додаје да ће се, такође, телеконференцијски, путем скајпа, укључити лекари из 6 српских Рехабилитационих центара Селтерс, Ковиљача, Рибарска, Нишка, Кањижа и Бања Јунаковић. Истог, дакле трећег дана 13. јула у 21 час одржаће се Свечана академија – гала вече са занимљивим драмскихм и музичким програмом који одише духом старе бање, истичући традицију Меркура.

“У раскошном амбијенту централног бањског парка, испред зграде Термоминералног купатила, академија ће кроз сценарио, филм, звук и необичну расвету угостити око 100 ексклузивних званица друштвеног и јавног живота. У присуству представника ресорних министарстава, и државних фондова са којима Меркур има дугу и успешну сарадњу, на крају свечаности биће уприличена додела повеља захвалности”, каже Бојана Бељић и додаје да ће последњег дана, 14. јула, у 11 часова бити одржана презентација концепта “Сплендор” – презентација највеће инвестиције Меркура током ове деценије, екслузивног медицинског центра са четири звездице, који ће се реализовати у будућем периоду.

“Поред пројектанта, своју визију представиће генерални директор као и руководиоци свих сектора: смештаја, исхране, маркетинга и продаје”, истиче она.

Прича о Меркуру као бањском центру почиње 1947. године. Врњачка Бања је позната као краљица бањског туризма и некадашње место одмора српске аристократије, која је још тада увидела предности боравка у бањи и благодети њених вода.

“Данас Меркур представља модеран ризорт смештен у самом срцу Врњачке Бање, у прелепом природном окружењу врњачког парка, једног од најлепших у Европи. Меркур успешно комбинује савремену технологију и комфоран смештај, са спа услугама и природним богатством Србије, пружајући пацијентима здравље и лепоту. Купање у минералној води којом су испуњени сви базени Меркуровог Спа центра “Римски извор“”, савремена је верзија традиционалног концепта бањских када. Некадашња поштанска писма пацијентима, данас су замењена сајбер-технологијом са могућношћу истовремене двосмерне комуницирања са хиљадама пацијената преко веб-сајта, друштвених мрежа, е-маил алата и он-лајн апликација”, објашњава на крају Бојана Бељић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x