У току асфалтирање пута Залоговац – Парцане, веома значајан инфраструктурни пројекат

У току су радови на асфалтирању деонице локалног пута Залоговац – Мареново, а ради се и на асфалтирању главног пута кроз насељено место Парцане са још две споредне улице које воде према цркви Светог Архангела и према гробљу у Парцану. Према речима председника Савета МЗ Парцане Милоша Антића ово је први пут да се у неком селу варваринске општине реализује један овакав инфраструктурни пројекат.

“Ово је по први пут да се у неком селу наше општине ради асфалтирање целокупног путног правца, а ми смо имали среће да баш ми добијемо ту инвестицију”, наглашава Антић и додаје да пољопривредни произвођачи у овим селима раде у веома тешким условима тако да ће им реконструкција овог пута веома олакшати рад и обезбедити боље услове.

Председник општине Варварин Војкан Павић, приликом обиласка радова на овој деоници, истакао је да је ово веома значајна инвестиција за општину Варварин и нагласио да ће се и у другим селима радити сличном динамиком. Павић је рекао да је у плану до краја године асфалтирање још пет улица, од којих три треба да буду асфалтиране наредних дана.

“Ради се о путевима у Бачини, Залоговцу и Карановцу који су већ припремљени за асфалтирање, остало је још да “Крушевацпут” А.Д. заврши асфалтирање тих путева, док су у плану још неки пројекти за које управо припремамо јавну набавку за израду пројектне документације”, истакао је Павић.

Укупна дужина радова на овој деоници, Залоговац – Мареново – Парцане, је 4 километра, док су средства од преко 40 милиона динара обезбеђена од стране Јавног предузећа “Путеви Србије”.

“Ово је у општини Варварин сигурно јединствена инвестиција и јединствен случај да се ради на асфалтирању целокупне трасе главног пута, као што је случај овде у Парцану и ја бих се захвалила Влади Републике Србије јер су за нас средства која су одвојена за асфалтирање овог пута од 43 милиона динара велика средства”, наводи заменица председника општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић и додаје да је то скоро један укупан буџет који општина Варварин издваја на годишњем нивоу за асфалтирање путева на целокупној територији општине.

Према плану, завршетак радова које изводи предузеће “Крушевацпут” А.Д. се очекује до половине новембра ове године, док ће нови асфалтни пут у многоме допринети бољим условима пољопривредним произвођачима из овог краја, а и шире околине, који своје пољопривредне производе пласирају у хладњачама којих у Парцану, за сада, има четири.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
1 Comment
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
trackback

[…] што од “Путева Србије”, обновљено је више од 1км путне инфраструктуре у овом насељеном […]

1
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x