Грејна сезона у Трстенику ће почети на време

Грађани не требају да брину о квалитету грејања у овој грејној сезони јер су радници ЈКП “Енергетика” летос одрадили неопходне послове на топловодној мрежи. Уместо мазута, трстеничка топлана сада користи гас и то се показало успешним у систему даљинског грејања.

Директор ЈКП “Енергетика” Борис Вукмировић

“Као што је познато, од почетка ове године проглашена је нулта толеранција за измирење обавеза према електричној енергији и природном гасу. Наше могућности и способности превазилазе редовно измирење тих обавеза, па отуда апелујемо на наше кориснике да редовно у обостраном инетересу измирују обавезе за грејање”, каже директор ЈКП “Енергетика” Борис Вукмировић и додаје да, уколико тога не буде, ово јавно предузеће биће приморано да скрати период утужења за принудну наплату својих потраживања.

“Имамо појаву да је у једном делу стамбених зграда дошло до неовлашћених пражњења инсталација грејања и зато апелујемо на скупштину заједнице станара, односно управнике тих зграда, да поведу рачуна да се ово не дешава. Ми нећемо грејати те објекте док се не измире трошкови”, наглашава Вукмировић.

Створени су технички услови за обрачун утрошене топлотне енергије, па ће корисници плаћати грејање онолико колико су потрошили. Уследиће процес едукације радника и корисника, а затим и доношење нових правилника који ће бити примењени у наредној грејној сезони.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1335 + 2 = 1337

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 07. мај Обреж и Залоговац; 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x