У Трстенику одржана трибина о насиљу над женама

У Већници Народног универзитета у Трстенику одржана је трибина посвећена борби против насиља над женама, док је о новом закону, који се примењује од јуна ове године, говорила народна посланица Милена Турк.

“Ово је већ друга трибина на ову тему јер су грађани исказали жељу да се о томе говори како би се упознали са новим одредбама закона, а велику помоћ у одржавању трибине пружили су нам Центар за социјални рад и комисија за родну равноправност. Желели смо да овим путем пошаљемо јавности јасну поруку да је свако насиље неприхватљиво и да га увек треба спречавати и кажњавати”, казала је, између осталог, на овој трибини народна посланица Милена Турк.

О активностима Министарства за рад, борачка и социјална питања говорила је државна секретарка у овом Министарству Стана Божовић.

“Општина Трстеник се овом трибином придружује глобалној кампањи која траје до 10. децембра, где преко 100 држава у свету шаље јасне поруке у борби против насиља. Министарство за рад, борачка и социјална питања је овде партнер, даје велику подршку општини, комисији, грађанима и грађанкама, а оно што је пре свега важно то је превенција где морамо сви радити и елиминисати сваки вид насиља над женама, вршњачко или политичко насиље, јер је то недопустиво у нашем друштву”, рекла је Стана Божовић и додала да је овај нови закон већ у прва три месеца дао резултате, а треба наставити и даље.

О ситуацији у трстеничкој општини на ову тему говорио је директор Центра за социјални рад у Трстенику Драгојло Минић који је указао на повећан број пријава у овој години, било их је 193, а у прошлој години 184 пријаве. Од 01. јуна ове године изречено је 106 хитних мера забране приласка, као и мера удаљавања насилника из стана, док Минић додаје да су у четири случаја ове мере прекршене, што забрињава и упозорава на велику опасност коју носи овај проблем.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x