Поводом Међународног дана волонтера уручене захвалнице најактивнијим волонтерима

У ресторану СТЦ “Темнић” у Варварину општинска Канцеларија за младе, уз помоћ и подршку локалног руководства, обележила је Међународни дан волонтера 05. децембар и том приликом је 15-оро активиста варваринске Канцеларије за младе добило захвалнице, истиче координатор КЗМ Марија Брајовић.

“На пригодној свечаности најактивнијим волонтерима Канцеларије за младе уручене су захвалнице, а на састанку, коме су присуствовали председник општине Војкан Павић, заменица председника др Виолета Лутовац – Ђурђевић и шеф кабинета Душан Драгићевић, разговарало се и о планираним активностима за наредни период”, каже Марија Брајовић.

Она подсећа да се Међународни дан волонтера обележава у свету као подсећање на дан када је 1970. године створен Програм Уједињених нација за волонтере цији је циљ подстаћи што већи број људи да понуде своје волонтерске услуге. Волонтери иначе за свој рад не очекују материјалну надокнаду, сем моралних и друштвених сатисфакција, а помагање и посвећивање времена другима сматрају изразом људске хуманости, солидарности и узајамности, као и осећањем одговорности за своју заједницу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *