Подељене фудбалске лопте клубовима са територије града Крушевца

Фудбалски савез града Крушевца поделио је данас по две фудбалске лопте клубовима са територије града Крушевца. Према речима помоћника градоначелника за спорт и омладину Предрага Миленковића, локална стратегија развоја спорта базира се управо на развоју рекреације, а што се тиче фудбала база су сеоске средине.

Фудбалски савез града издвојио је 360 000 динара за ову донацију, а биће обезбеђена и додатна опрема. У наредном периоду, приоритет развоја је на омладинским клубовима и стварању услова за њихов што квалитетнији рад.

Председник Фудбалског савеза града Крушевца др Владан Младеновић рекао је да је ова акција једна у низу у циљу промоције најпопуларнијег спорта на свим нивоима, а пре свега сеоских клубова. Развој инфраструктуре је неопходан предуслов, али такође и набавка спортске опреме и реквизита.

Фудбалске лопте које су данас дониране су лиценциране од стране УЕФА и имају гаранцију од две године. На територији Расинског управног округа има 126 фудбалских клубова, а међу њима су и актуелни суперлигаш Напредак, прволигаш Темнић 1924 из Варварина и српсколигаш Трајал.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x