У Варварин се враћа кошарка, ове године по први пут и женска кошарка

Након спектакуларне прославе четрдесетог рођендана и завршетка Кадетске лиге Србије мало тога смо чули о Кошаркашком клубу “Темнић”. Међутим, сада када креће првенство кадета и млађих пионирки одлучили смо да се опет позабавимо њима.

Разговарали смо са председником клуба Драженом Симоновићем који нас је обавестио да ове године у Варварину по први пут на сцену ступа женска кошарка. “Као што смо и обећали пријавили смо екипу млађих пионирки које се такмиче у годиштима 2006, 2007, међутим због огромног броја деце ми смо пријавили неке девојчице које су и 2008. годиште, али и Марковић Дуњу која је 2009. годиште и која ће бити наш најмлађи играч. Такође, пријавили смо кадете до 17 година, у којима ће нас представљати чак 20 дечака”, каже Симоновић.

КК “Темнић” је претходних година био у финансијској кризи, а велику борбу да стабилизују клуб воде Данијел Јаћимовић, Снежана Васић Васке, Никола Стефановић и председник клуба Дражен Симоновић који је изразио наду да ће клуб у наредном периоду дуг који постоји измирити и да ће моћи нормално да функционише. “Бићу искрен, тренутно очекујемо прилив одређене количине новца од стране Општине Варварин и са тим новцем можемо да стабилно кренемо првенство”, најављује Симоновић.

Варварински кадети своје мечеве ове сезоне играће са екипама КК “Јагодина”, КК “Жупа”, КК “Напредак јуниор”, КК “Крушевац”, КК “Баскет 035”, КК “Слога Деспотовац”, КК “Прва петолетка”, КК “Крушевац 2”, док ће млађе пионирке наступати против екипа ЖКК “Крисс Кросс 2014”, ЖКК “Шумадија 1991”, ЖКК “Паланка 2012 – 1”, ЖКК “Паланка 2012 – 2”, ЖКК “Паланка 2012 – 3”, ЖКК “Шумадија 1991 – 1”, ЖКК “Плана”.

Првенство кадета почиње у недељу 15. октобра у 14 часова утакмицом КК “Темнић” Варварин – КК “Баскет 035” Јагодина, а првенство пионирки почиње у суботу 21. октобра утакмицом ЖКК “Темнић“ Варварин – ЖКК “Шумадија – 1” Крагујевац, па овом приликом из КК “Темнић” позивају љубитеље кошарке да присуствују овим утакмицама.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x