У Варварину одржан први Дечији фестивал фолклора (ФОТО)

У пешачкој зони у центру Варварина одржан је први по реду Дечији фестивал фолклора “Варварин 2018” на коме је наступило осам Културно уметничких друштава и Фолклорних ансамбала. Ова манифестација која ће према речима организатора постати традиционална отпочела је дефилеом учесника, којих је било око 200, од Хале спортова СТЦ “Темнић” до центра вароши.

Члан организационог одбора манифестације Милан Антић наглашава да је главни циљ фестивала, који је иначе ревијалног карактера, да се нашим најмлађим суграђанима, кроз дружење са вршњацима, усади љубав према нашој традицији, народном стваралаштву и фолклору.

“Решили смо да овде у Варварину, поред манифестације “Сусрети села”, направимо неки нови догађај јер заиста имамо доста деце у нашем Културно уметничком друштву и тај број константно расте. Зато смо дошли на идеју на покренемо овај фестивал како би се наша деца представила овде, али да би и наши гости, који су овде наступили, узвратили позиве па да се наши малишани представе и пред њиховом публиком”, објашњава Антић.

Организатори првог Дечијег фестивала фолкора су КУД “Јован Курсула” из Село Варварина и Општина Варварин, а пред варваринском публиком, поред домаћина, представили су се и КУД “Јелек” (Подунавци), КУД “Озрен” (Бусиловац), КУД “ФРА” (Чачак), ФА “Свети Никола” (Трстеник), КУД “Ратко Јовановић” (Бела Вода), КУД “Бошко Југовић” (Бошњане) и КУД “Вук Караџић” (Орашје).

Овој изузетно лепој манифестацији присуствовало је и руководство општине Варварин, председник општине Војкан Павић, заменица председника Виолета Чолаковић, председник Скупштине Драгољуб Станојевић, заменик председника СО Братислав Ташић, начелница Општинске управе Гордана Петровић и помоћник председника општине Саша Срећковић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x