Ученичка компанија “EverGreen” Средње школе Варварин на Националном такмичењу

На Регионалном такмичењу ученичких компанија централне Србије, одржаном недавно у Крагујевцу, компанија “EverGreen” Средње школе Варварин поновила је прошлогодишњи успех и освојила друго место. Ова ученичка компанија, коју чине ученице економског смера, представила је производњу зачина одабраних од састојака чије активне материје јачају моћ организма да се избори са тешким металима, токсинима, пестицидима и микропластиком.

Ученица Средње школе Варварин Ивона Стефановић нам је рекла да њихова компанија производи зачине за детоксикацију и додаје да им је, с обзиром да се екипа у овом саставу први пут представила на такмичењу, било веома занимљиво, али и напорно, јер при представљању требају бити оригинални и јединствени. Она поручује да им је циљ да се у што бољем светлу представе на предстојећем Националном такмичењу.

Овај оригинални зачин је осмишљен уз помоћ нутриционисткиње, а Милица Вићентијевић истиче да, осим што даје леп укус јелима, служи и за детоксикацију организма. Она наводи да се зачин ученичке компаније “EverGreen” састоји од добро пробраних биљака који помажу јетри да избаци тешке метале и микропластику из организма.

Састојци зачина су сикавица, коријандер, целер, першун, хималајска со, бибер и домаћа моравска сува паприка венчара, наводи ученица Средње школе Варварин Ивана Јевдосић и наглашава да овај зачин могу да користе све старосне групе потенцијалних корисника, осим беба и трудница.

Велика помоћ и подршка варваринским средњошколцима на пројекту и ученичкој компанији “EverGreen” били су и кувари који стоје иза познатог јутјуб канала “Almazan Kitchen”, а који им је био велика инспирација. Марта Маринковић нам је рекла да су им одмах изашли у сусрет, млади предузетници су им послали свој зачин и у веома брзом року су заказали заједничку презентацију.

Сара Јовановић додаје да је конкуренција њиховој компанији трострука, а ради се о произвођачима зачина, чајева и суплемената, а њихов закључак је да овај зачин има велики ефекат у детоксикацији. Она је упутила захвалност и њиховом бизнис ментору Славку Дукићу из “Intesa Leasinga”, менторки проф. Далиборки Ђурђевић и директорки Средње школе Варварин проф. Зорици Дамњановић која им је омогућила одлазак на такмичење.

Велики успех Средње школе Варварин, који је поновљен и ове године, доказ је да се озбиљно ради са ученицима и да се у континуитету стварају добри и успешни будући предузетници. Као и прошле и ове године ученици ће Варварин представљати на Националном такмичењу ученичких компанија, међу двадесет најбољих компанија из целе Србије, а победник овог такмичења представљаће нашу земљу на Европском на Сицилији.

Такмичење реализује организација “Достигнућа младих” у Србији, уз финансијску помоћ партнера, америчке Агенције за међународни развој “USAID” и “NCR” Фондације, а под покровитељством Министарства просвете Републике Србије.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x