Удружење “Женска иницијатива” спровело обуку геронто домаћица у Ћићевцу и Трстенику

Удружење “Женска иницијатива” у Трстенику организовала је стручно оспособљавање жена за рад са старијим лицима, у оквиру пројекта “Запошљавање путем стручне праксе, инклузија Рома и других маргинализованих група”.

Према речима Весне Милосављевић из овог удружења, ово је једно од пројектних активности “Женске иницијативе”, коју је подржала Немачка организација за међународну сарадњу – ГИЗ и на овај начин 20 геронто домаћица са подручја општина Ћићевац и Трстеник завршило је акредитовану обуку .

“Оне су добиле после завршене обуке сертификате и у наредном периоду могу да обављају услугу “Помоћ у кући”. Да ли ће то бити у оквиру неког пружаоца услуга или ће самостално да раде одлучиће оне, али то им омогућује да себи нађу посао. Програм је обухватио едукацију и образовање знањима из области основне неге, као и учење вештина из области комуникација са старим лицима, докторка Тања Ковачевић водила је медицински део програма, а предавања су била прилагођена и садржајна. Поменуту услугу већ су почеле да обављају неке од ових геронто домаћица”, рекла нам је Весна Милосављевић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x