Међународни дан физиотерапеута обележен у СБ “Меркур”

Испред зграде Термоминералног купатила у Врњачкој Бањи по 10. пут запослени у Специјалној болници “Меркур” и остали присутни обележили су Међународни дан физиотерапеута “Покретом до здравља”. Одржан је јавни час вежбања, а тема је овога пута била “Остеоартритис глобални проблем”.

Према речима Наташе Бинић, главног физиотерапеута у “Меркуру”, овај дан је обележен на симболичан начин, а циљ је био подизање свести грађана о значају физичке активности и промоција ове професије. Све присутне на овом скупу поздравила је Нена Стевановић, физијатар у СБ “Меркур” говоривши о значају физикалне медицине и о модерном физикалном блоку који је у “Меркуру” једна од најразвијенијих служби која броји 7 физијатара и 60 физиотерапеута, а који свакодневно раде са пацијентима.

Овај важан дан је омаж физиотерапеутима који лече и наставиће се са обележавањем и наредне године. Поред запослених у СБ “Меркур” свој допринос у реализацији овог скупа дали су Меркурови гости и пацијенти, затим гости других хотела, ученици, предшколци и малишани ПУ “Радост”, као и грађани Врњачке Бање.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x