Унапређење услова социјалне заштите

Удружење “Женска иницијатива” у Трстенику успешно реализује пројекат “Помоћ у кући”, а у оквиру својих активности организоване су и посете корисника овог пројекта председнику општине Трстеник и манастиру Љубостиња. Циљ поменутог пројекта је унапређење услова социјалне заштите у општини Трстеник, у складу са Републичким стандардима и прописима.

“Ово је један од задатака локалне самоуправе, уочили смо проблем и одлучили да га постепено и одговорно решавамо. Претходно је ову активност спроводио Центар за социјални рад, а сада то успешно реализује удружење “Женска иницијатива”. Заједно се трудимо да помогнемо старим и болесним лицима којих је у нашој општини временом све више”, каже председник општине Трстеник Александар Ћирић и истиче да је тромесечни програм пројекта “Помоћ у кући” управо завршен, али ће бити настављен кроз други програм.

“Имамо добру сарадњу са Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања које нас подржава и помаже у реализацији пројекта и ја се надам да ће тако бити и даље, јер је старим и болесним лицима, поготово на сеоском подручју, али и у граду, ова врста помоћи преко потребна”, нагласио је Ћирић.

Удружење “Женска иницијатива” овај пројекат реализује преко Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Националне службе за запошљавање, локалне самоуправе и Центра за социјални рад.

“Имамо 17 геронтодомаћица које пружају услуге помоћи у селима и у граду. Пројекат обухвата око 40 корисника и они су задовољни, а неки од њих су, кажу, жељни разговора и дружења са геронтодомаћицама и апелују да се пројекат настави и даље”, каже координатор активности у удружењу “Женска иницијатива” у Трстенику Весна Вељовић Милосављевић.

Она наглашава и да су геронтодомаћице акредитоване и на путу су за добијање лиценце тако да ће и на тај начин бити задовољен и законски основ.

“Желим да истакнем добру сарадњу са општином Трстеник и са Центром за социјални рад, наравно и са Националном службом за запошљавање, Домом здравља “Др Сава Станојевић”, Министарством и Црвеним крстом. После разговора у општини са председником посетили смо манастир Љубостиња, а тако ћемо организовати и даље посете и дружења”, додаје Весна Вељовић Милосављевић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x