Презентоване активности и планови рада Министарства заштите животне средине

У организацији Удружења грађана “Крушевачки еколошки центар”, данас је у Крушевцу одржана презентација активности и планова рада Министарства заштите животне средине за подручје Расинског округа. Министарство заштите животне средине као новоосновано Министарство пред собом има велике задатке. Пре свега, пресек стања у области екологије, детектовање проблема, а након тога и њихово решавање, рекао је том приликом државни секретар у овом Министарству Иван Карић.

У том контексту, врло је важна сарадња са локалним самоуправама и ова посета Крушевцу допринеће бољем сагледавању ситуације на терену и коришћењу прикупљених информација у сврху израде општег плана Министарства, нагласио је државни секретар.

Најчешћи проблеми који се срећу у скоро свим општинама су депоније и некомпетентно управљање отпадом, загађење и санирање отпадних вода, лош квалитет ваздуха… Као један од најважнијих задатака  потенцира се енергетска транзиција са чврстих на обновљиве изворе енергије.

О теми “Климатске промене – промене и утицаји” говорила је шеф Канцеларије за климу и климатске промене Данијела Божанић, а презентиран је и Конкурс у оквиру пројекта “Локални развој отпоран на климатске промене”, а испред Канцеларије УНДП представили су га Мирослав Тадић и Ана Секе.

Међу присутним посетиоцима били су и студенти Високе хемијско – технолошке школе и ученици средње Хемијске, Гимназијалци, представници јавно-комуналних предузећа суседних општина, Завода за јавно здравље, енергетски менаџери и др.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x