Управа саобраћајне полиције МУП-а спровешће свеобухватну акцију појачане контроле саобраћаја

Управа саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова спровешће свеобухватну акцију појачане контроле саобраћаја, у среду 21. септембра 2016. године, у којој ће бити ангажован максималан број уређаја за мерење брзине кретања, с обзиром на то да је брзина кретања најчешћи узрок саобраћајних незгода са најтежим последицама, каже се у саопштењу Министарства унутрашњих послова.

Поред брзине кретања, контрола ће бити усмерена и на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола, некоришћења сигурносног појаса, као и непрописног коришћења телефона за време вожње.

Из МУП-а подсећају да је међународна организација која окупља саобраћајне полиције 31 европске државе, ТИСПОЛ, покренула пројекат под називом EDWARD (European Day Without a Road Death – Европски дан без погинулих у саобраћајним незгодама). Наведени пројекат организује се у оквиру Европске недеље кретања (European Mobility Week) која траје од 16. до 22. септембра, са циљем  да се повећа безбедност свих учесника у саобраћају и да 21. септембар 2016. године буде први дан на европским путевима без погинулих лица у саобраћајним незгодама.

Пројекат EDWARD подржан је од стране Европске комисије и њиме се апелује на све грађане да размисле о ризицима са којима се суочавају у саобраћају, о ризицима које могу проузроковати другим учесницима у саобраћају и на који начин могу да смање наведене ризике.

Министарство унутрашњих послова Републике Србије подржава наведени пројекат и позива све надлежне органе, организације и институције да предузму мере у циљу повећања безбедност свих учесника у саобраћају, а грађане да поштују одредбе Закона о безбедности саобраћаја на путевима, истиче се у саопштењу.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x