Ускоро конкурс за програм подршке трстеничким пољопривредницима

Општина Трстеник је припремила програм подршке пољопривредним газдинствима, на основу закона о подстицају у пољопривреди и руралном развоју. Урађен је програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја на подручју трстеничке општине за ову годину.

Према речима Славице Павловић Брашић из Одсека за пољопривреду, овај програм је добио сагласност од Министарства пољопривреде и заштите животне средине, усвојен је на седници Општинског већа и очекује се да буде усвојен и на наредној седници Скупштине општине Трстеник.

После објављивања у службеном листу, биће расписан конкурс, тако да ће моћи да конкуришу пољопривредна газдинства, правна лица и предузетници који су регистровани. Општина Трстеник је предвидела износ од 9 милиона динара за програм који би обухватио мере директних плаћања, мере руралне политике, мере кредитне подршке и посебне мере подстицаја, као и промотивне активности.

Пољопривредници требају да прате конкурс који ће бити ускоро расписан после усвајања овог програма мера на наредној седници СО Трстеник, рекла је Славица Павловић Брашић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *