Ускоро конкурс за програм подршке трстеничким пољопривредницима

Општина Трстеник је припремила програм подршке пољопривредним газдинствима, на основу закона о подстицају у пољопривреди и руралном развоју. Урађен је програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја на подручју трстеничке општине за ову годину.

Према речима Славице Павловић Брашић из Одсека за пољопривреду, овај програм је добио сагласност од Министарства пољопривреде и заштите животне средине, усвојен је на седници Општинског већа и очекује се да буде усвојен и на наредној седници Скупштине општине Трстеник.

После објављивања у службеном листу, биће расписан конкурс, тако да ће моћи да конкуришу пољопривредна газдинства, правна лица и предузетници који су регистровани. Општина Трстеник је предвидела износ од 9 милиона динара за програм који би обухватио мере директних плаћања, мере руралне политике, мере кредитне подршке и посебне мере подстицаја, као и промотивне активности.

Пољопривредници требају да прате конкурс који ће бити ускоро расписан после усвајања овог програма мера на наредној седници СО Трстеник, рекла је Славица Павловић Брашић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x