Ускоро нова инвестиција у Крушевцу, посета компаније “Етампа” из Швајцарске

Крушевац је посетио власник компаније “Етампа” из Швајцарске Ханс Рудолф Хаефели са сарадницима. Градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић са сарадницима – замеником начелника Градске управе Весном Анђелић и Ненадом Богићевићем из Одељења за инвестиције, разговарала је са потенцијалним инвеститором, а разговору је присуствовао и представник РАС-а Владимир Јовановић.

“Крушевац је носилац сертификата Града са повољним пословним окружењем, што он по многим параметрима и доказује. За све инвеститоре који већ послују, али и планирају отварање компанија, обезбеђени су сви услови за несметан рад и развој. То се пре свега односи на добру путну инфраструктуру, укључујући и убрзану изградњу Моравског коридора, стабилно и поуздано снабдевање електричном енергијом које обухвата и ЛЕД расвету, затим развијену гасификациону, канализациону и водоводну мрежу, као и даљинско грејање. Притом се поштују стандарди очувања животне средине и у том контексту планира и изградња нове регионалне рециклажне депоније”, изјавила је градоначелница Јасмина Палуровић.

Све су то разлози што су многе стране компаније изабрале Крушевац као жељену дестинацију, а осим отварања неке су се определиле и за проширење производње. Радна снага је добре квалитативне структуре, а локална самоуправа у сарадњи са НСЗ излази у сусрет инвеститорима и кроз помоћ у преквалификацији за тражени кадар.

“Крушевац је и један од изабраних градова за пилот пројекат дуалног образовања. Након презентације, гости су представили своју компанију која послује у области аутомобилске индустрије, електронике, грађевине, безбедносне и медицинске технологије. У Крушевцу су нашли одговарајућу халу у закуп за неколико година, а планирају за почетак запослење око 40-ак људи, уз перспективну могућност коришћења дуалног образовања. Утицај на животну средину је осигуран, са одговарајућим стандардима. Инвестиција у Србији биће око 2 милиона евра”, истиче грдоначелница Палуровић.

Након разговора са представником РАС-а Владимиром Јовановићем, који је гостима из Швајцарске предочио могућности бенефита од стране државе, “Етампа” ће упутити Писмо о намерама у коме ће прецизно предочити бизнис план који планирају да реализују у Крушевцу.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x