Подршка Министарства одбране и Војске Србије “Првој петолетки”

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Небојша Стефановић посетио је данас предузеће “Прва петолетка – наменска” у Трстенику, где је разговарао са руководством и запосленима и обишао производне хале предузећа.

Стефановић је том приликом истакао да је циљ наше земље да наши институти и индустрија могу сами да развијају и производе нова средства за војску.

У “Првој петолетки” се наставља производни процес на изградњи беспосадних даљински управљивих станица под називом „мали Милош“, а његова последња верзија В-2 биће нови пројекат који ова компанија развија заједно са Војнотехничким институтом, објаснио је он.

Потпредседник Владе је за средства, попут ПАСАРС-а и “малог Милоша”, најавио модернизацију, којa ће значајно допринети способностима наше војске.

Наиме, како је рекао, ПАСАРС ће бити модернизован уградњом противавионских ракетних система “Мистрал”. До половине следеће године он ће бити ракетно-артиљеријска станица, која ће моћи да се супротстави ваздухопловима на одређеним даљинама и висинама, и биће једно од средстава Копнене војске које ће моћи да ефикасно штити наше небо.

“Мали Милош” је у својој последњој верзији нешто што ћемо моћи да видимо са митраљезом 12.7 мм и противоклопним системима 90 мм. Драго ми је да и стручњаци ВТИ-а и “Прве петолетке” заједно раде како би ово средство врло брзо могло да постане подршка не само 72. бригади за специјалне операције, већ и другим јединицама Копнене војске”, поручио је Стефановић.

Он је подвукао да ће “Прва петолетка – наменска” моћи и у будућности да рачуна на подршку Министарства одбране и Војске Србије, јер је то у интересу опремања наше војске, као и људи који у њој раде.

Након обиласка производних хала, уследио је приказ кретања по различитим теренима даљински управљаног беспосадног земаљског возила “мали Милош” и састанак Стефановића са руководством компаније, којем је присуствовао и помоћник министра за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x