“Жртва може бити било ко! Буди одговоран, не затварај очи!”

У понедељак, 25. децембра 2017. године, у просторијама Средње школе у Варварину подељене су пригодне награде ученицима који су освојили прва три места на литерарном конкурсу чија је тема била “Жртва може бити било ко! Буди одговоран, не затварај очи”.

Конкурс за ученике Средње школе у Варварину расписали су представници Удружења грађана “Окулар” у Варварину које, уз подршку Уницефа и Ужичког центра за права детета, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства здравља и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, ради на промовисању и потписивању локалног међусекторског Протокола о превенцији и заштити деце од насиља, злостављања и занемаривања.

“Расписани литерарни конкурс и додела награда имали су за циљ подизање свести о значају борбe против насиља и информисање грађанства о неопходности потписивања споменутог Протокола јер само тако удруженим снагама можемо деловати у спречавању насиља, злостављања и занемаривања над децом”, поручују из овог Удружења.

Поред ученика Средње школе у Варварину, додели награда су присуствовали и представници локалне самоуправе, председник општине Варварин Војкан Павић, председник Скупштине општине Варварин Драгољуб Станојевић као и представници институција које су препознале неопходност потписивања и постојања овог Протокола.

Програм је водила координатор пројекта за општину Варварин Тамара Тодоровић, која се осврнула на активности везане за потписивање Протокола и захвалила се присутнима што су подржали и ову акцију. Она је ученицима честитала на труду, похвалила њихову креативност и пожелела им да одабрана књижевна дела , која су добили као награду, додатно пробуде њихову инспирацију.

Присутнима се обратио и председник Скупштине општине Варварин, Драгољуб Станојевић, који је подржао ову акцију и исказао задовољство што млади људи препознају значај борбе против насиља. Станојевић је указао на важност да се сви заједно бавимо заштитиом деце и похвалио ученике који су показали одговорност и спремност да се баве овом темом.

На самом крају скупа заказано је ново виђење у јануару када се очекује потписивање локалног међусекторског Протокола о превенцији и заштити деце од насиља, злостављања и занемаривања, казали су нам из Удружења “Окулар”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x