Успешно реализован пројекат “Дечије игралиште за насмејану децу” у Бачини

Пројекат “Дечије игралиште за насмејану децу”, реализован у Бачини, подразумевао је изградњу дечијег игралишта на површини од 3.000 квадратних метара са тротоарима, зеленим површинама и мобилијаром, као и набавку и монтажу опреме за игралиште, укључујући и паметну соларну клупу, а са циљем стварања повољног амбијента за децу и породице и смањења негативне демографске тенденције.

На завршној конференцији одржаној у Бачини, свечано је предато малишанима из Бачине на коришћење ново игралиште, а присутне је поздравио председник Савета Месне заједнице Бачина Владица Филиповић изразивши задовољство реализацијом овог пројекта. Након обраћања представника локалне самоуправе и партнера на пројекту, уручене су и награде предшколцима и ученицима I и II разреда ОШ “Свети Сава”, учесницима конкурса на тему израде предмета од отпадних материјала.

Председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић упутила је захвалност представницима Европске уније и пројекта ЕУ Про+ , који су обезбедили средства за реализацију овог пројекта у Бачини. Она је подсетила да је износ од 80% вредности пројекта издвојила ЕУ, док је општина Варварин учествовала са 20%.

“Ми смо се заиста трудили да кроз реализацију овог пројекта, који је дуго трајао, ослушнемо потребе малишана и ово је прво игралиште на територији Месне заједнице Бачина које пружа апсолутно све услове нашим малишанима. Надам се да ће наши најмлађи овде да безбрижно расту, да се играју и проводе своје слободно време. Драго ми је и то што сам данас, у име општине Варварин, била њихов гост, могла са њима да се играм, да видим насмејана лица и њихово задовољство отварањем овог новог дечијег парка”, поручила је др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Овај пројекат један је од 33 пројекта локалне инфраструктуре у регионима Шумадије и западне Србије и јужне и источне Србије које Европска унија подржава преко ЕУ Про+ програма, са више од 5,5 милиона евра, како би се унапредио квалитет живота људи кроз обнову и реконструкцију образовних, здравствених и установа социјалне заштите, спортских и објеката културе, као и унапређења комуналних услуга и зграда јавне администрације.

“Током пројекта смо имали прилике да мало и радимо са најмлађима, на чему захваљујем и њима, али и наставном особљу које нам је помогло да одрадимо низ одређених радионица на тему здравих стилова живота, заштите животне средине, да једноставно ово игралиште не само да би се играли, већ и како би стекли свест о неким другим димензијама који овај терен може да им омогући. У оквиру пројекта одржан је био и јавни конкурс за децу ПУ “Наша радост” и прва два разреда ОШ “Свети Сава” у Бачини на тему израде предмета од отпадних материјала за бацање и најбољи радови, оцењени од стране комисије, изложени су данас овде, а сматрамо да најбољи аутори требају да буду и адекватно награђени”, рекао је председник Удружења за подршку европским интеграцијама “Евроконтакт” Ненад Крстић.

Свечаном отварању новог дечијег игралишта у Бачини, поред ученика нижих разреда ОШ “Свети Сава” и предшколаца, присуствовали су и заменик председнице општине Дејан Милановић, помоћници Александар Марковић и Саша Живадиновић, начелник одељења Општинске управе за Локално – економски развој Александар Павић, као и партнери на пројекту, представници ЕУ и ЕУ Про+ пројекта.

3 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

1 Коментар
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
Andria Arandjelovic
7 месеци раније

Ja sam Zahvalan sto sam bio na slici

1
0
Ваш коментар на ову вест?x