Успешно реализована оперативно – тактичка вежба “СИСТЕМ 2021” у Трстенику

Велика оперативно – тактичка вежба “СИСТЕМ 2021” успешно је реализована и у Трстенику, уз учешће 122 лица и то полицајаца, ватрогасаца, чланова Општинског штаба, повереника за цивилну заштиту, лекара, представника Канцеларије за младе, Центра за социјални рад, Црвеног крста.

Председница општине Трстеник Милена Турк подсећа да је ова вежба истовремено одржана у 24 града и 26 општина у Републици Србији и додаје да се ради о највећој вежби у последњих 40 година, а у којој су демонстриране обученост, сналажљивост и брзина спасавања људи и материјалних добара, као и решавање насталих проблема.

“Код нас у Трстенику је све протекло у најбољем реду, а учесници су били ефикасни у решавању акционих задатака. Изненадно пуцање водоводне цеви на висећем мосту на Западној Морави била је прва енигма за решавање, без воде је у тим тренуцима остало 3.800 корисника у граду и приградским насељима, уследила је акција надлежних и водоводна цев је санирана. Учесници ове акције сусрели су се истовремено и са другим насталим проблемом, десила се хаварија у фабрици ППТ “ТМО”, из резервоара запремине 10 тона у ваздух је почела да истиче већа количина амонијака и том приликом су три радника задобила хладне опекотине”, наводи Милена Турк, председница општине Трстеник.

Оперативно – тактичка вежба “СИСТЕМ 2021” реализована је у пет сектора и то у центру града, код Предшколске установе “Бисери”, код Гимназије “Вук Караџић”, код Дома здравља “Др Сава Станојевић”, у фабрици ППТ “ТМО” и на Спортским теренима где су збрињавани повређени.

Председница општине Трстеник Милена Турк је, по завршетку ове вежбе, за изузетну подршку и сарадњу учесницима уручила Захвалнице.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x